Mjanma. 10 vietas, kurām jābūt tavā sarakstā.

Mjanma. 10 vietas, kurām jābūt tavā sarakstā.

Mjanma, pazīstama arī kā Birma, ir valsts, kas lepojas ar senām tradīcijām, kultūras bagātību un dabas brīnumiem. No krāšņākajiem budistu tempļiem pasaulē līdz peldošiem dārziem un vietējo autentiskās dzīves – to visu ļauj piedzīvot Mjanma. Ko apskatīt Mjanmā? Iepazīsties ar vietām, kuras jāapmeklē esot ceļojumā.

30. oktobris, 2023 Galamērķi



Shwedagon Pagod
ir Mjanmas lepnums un viena no skaistākajām budistu svētnīcām pasaulē, kas vienlaikus ir arī vērtīgākā celtne pasaulē, jo pilnībā klāta ar zeltu. Tiek lēsts, ka pašlaik šo vietu klāj 60 tonnas zelta.



Inle ezers:
ūdens, kalni un debešķīgi saullēkti. Ezera krastos dzīvo inthu tauta, kas lauksaimniecībai izmanto peldošas salas. Vērts doties ar kanoe laivu pieredzēt vietējo zvejnieku dzīvi, kā arī izbraukt ar velosipēdu, baudot plaukstošo ziedu laukus un bambusa mežus.



Bagana
un simtiem gaisa balonu saullēktā: brauciens ar elektrisko riteni būs piemērotākais pilsētas apskatei dienas laikā, lai redzētu vietējo cilvēku ikdienu, krāšņo tirgus dzīvi un neskaitāmi daudz iespaidīgo tempļu (tie ir vairāk nekā tūkstotis).



Pindaya ciemats
ir lieliska vieta, lai dotos divu dienu pārgājienā cauri šarmantiem ciematiņiem, kurus ieskauj grezni kalni un ielejas. Pa ceļam iespēja iemācīties pagatavot pupiņas vietējo gaumē, apskatīt Si-Kya-Inn ciematu no putna lidojuma un noskaidrot, kā vietējie audzēt ingveru, piparus, kāpostus utt.



KyaukGu U Min un Kyat Can klosteri.
Iespēja iepazīt un vērot mūku ikdienu. Kas ir unikāli? KyaukGu templis iekārtots alā! Turpat netālu, dodoties izbraucienā ar kalnu velosipēdien, iespējams iepazīt vietējo cilvēku lauku dzīvi. 



Irrawaddy upe
un izbrauciens ar laivu saulrietā, noraugoties uz vietējiem zvejniekiem, kas prasmīgi uz vienas kājas balansē, airējot savas laiviņas. 



Kyaiktiyo Pagoda
iecienīts budistu svētceļojuma galamērķis. Zeltā klātais akmens ir apmēram 8 metrus augsts, 15 metrus plats. Runā, ka akmens klints malā turoties pateicoties Budas matam, ar kuru akmens piesiets pie debesīm.



Jangona
ir lielākā pilsēta un līdz 2006. gadam Mjanmas galvaspilsēta. Valsts galvenais ekonomikas un kultūras centrs. Tempļu epicentrs ar koloniālā laika mājām, slaveno birmiešu arhitektūru, Sule pagodu, MahaBudala parku, BogyokeAung San tirgu, ar 2000 veikaliņiem (dārgakmeņu, rotas lietu, drēbju, suvenīru, mākslas darbu un daudz citu lietu).



Mandalajas kalns.
Jo augstāk kāp, jo greznāki tempļi pa ceļam, līdz brīdim, kad tu nokļūsti pasā augšā, kur paveras skats pār pilsētu. Dienas laikā te staigā maz cilvēku, jo runā, ka šeit iespējams pieredzēt vienu no skaistākajiem saulrietiem Mjanmā. 



Si-Kya-Inn
ciemats piedāvā ceļotājiem iespēju iepazīt autentisku Mjanmas lauku dzīvi Inle ezera krastā. Vieta, kur iegrimt Mjanmas vienkāršajā, nesamākslotajā un vienlaikus burvīgajā kultūrā.

Mjanma ir vieta, ko dēvē par vienu no pasaules noslēpumainajākajām valstīm. Neatkarīgi no tā, vai dodies iepazīst šīs valsts kultūru, ēdienu dažādību vai piedzīvot brīnumaino dabu, pārliecinies, ka augstāk minētās vietas ir iekļautas tava ceļojuma maršrutā! 

Ja vēlies neraizēties par ceļojuma plānošanu, uztici to mums un pievienojies braucienam uz Mjanmu:
https://rover.lv/piedzivojums-mjanma-384




Patika raksts? Padalies!

background image background image

Iedvesmas stāsti

Atrodi iedvesmu nākamajam izaicinājumam un iegūsti padomus no ceļotājiem, kas to jau ir piedzīvojuši.

...