TOP 9 vietas, kas jāredz Melnkalnē

TOP 9 vietas, kas jāredz Melnkalnē

Neskatoties uz to, ka Melnkalne jeb Montenegro ir pazīstama ar skaisto Adrijas jūras piekrasti un šarmantajām pilsētiņām, tā patiesībā ir īsta paradīze tiem, kas mīl dabu un elpu aizraujošas ainavas! Te ir varens viss – dabas parki, kas izcelti kā skaistākie Eiropā, aizsargājami meži, autentiski ciemati un, protams, valsts pērle – Adrijas jūra.

14. augusts, 2023 Galamērķi

TOP 9 vietas, ko mēs iesakām Tev apskatīt Melnkalnē!

Taras kanjons
Šis ir Eiropas dziļākais kanjons un viens no dziļākajiem pasaulē. Tas vijas cauri Durmitoru nacionālajam parkam. Tu skaties uz leju, un galva griežas! Kanjona dziļākā vieta ir pat 1300 m, un lejā tek strauja upīte smaragda krāsā. Ieplāno aiziet uz netālu esošo Ćurevac skatu punktu, no kura paveras fantastisks skats!

Taras upe
Iepazīsti Melnkalnes dabu no pavisam citas perspektīvas! Dodies raftinga piedzīvojumā krāčainajā Taras upē. Atvēsinies, lecot ūdenī un peldoties ūdenskritumos. Upes ūdens temperatūra vidēji ir 12 grādi pat karstākajās vasaras dienās, bet ziemā – tā nekad neaizsalst. Vietās, kur upe ir mierīga, apakšā varēsi redzēt oļus, jo upes ūdens ir dzidrs un saulē mirdz spilgti zaļā krāsā.

Bobotov Kuk virsotne
Durmitor kalnu masīvs ir viens no gleznainākajiem kalnu apgabaliem visā Eiropā. Skatoties no lejas klinšu krāvumi iepretim koši zilajām debesīm atgādinās Dolomītus. Bobotov Kuk ir Melnkalnes augstākā virsotne, kas lepni slejas pāri visam savā 2523 metru augstumā. Ceļš uz virsotni pārsteigs ar sniega laukiem, kalnu ezeriem un klinšu krāvumiem. Dodies dienas pārgājienā un pieredzi to pats savām acīm!

Skadaras ezers
Esot Melnkalnē noteikti jāieplāno Skadaras ezera nacionālā parka apmeklējums un brauciens ar laivu pa to. Šis ir lielākais ezers Balkānos, un divas trešdaļas no tā atrodas Melnalnē, atlikusī daļa ir Albānijas teritorijā. Šajā ezerā mīt vairāk nekā 250 dažādu putnu sugu, un tā apkārtnē satiekami arī dzīvnieki. Dodies izbraucienā pa ezeru, bez steigas peldot garām saliņām, baudot neskarto dabu un tās iemītniekus.

Bokas līcis
Viens no skaistākajiem līčiem pasaulē un Melnkalnes vizītkarte! Ja plāno braukt, šis Adrijas jūras dimants Tev ir jāaplūko ar savām acīm. Skatoties uz šo vietu šķiet, ka tā skaistums ir neticams. Pie līča atrodas vairākas tūristu iecienītas pilsētas – Perasta, Kotora, Hercega-Novi – un ik dienas līcī piestāj kruīza kuģi. Noteikti izbaudi saullēkta braucienu ar SUP dēli!

Melnais ezers
Tikai 3 km attālumā no Žabljak pilsētas, Lāču kalna pakājē atrodas melnais ezers, ko vietējie dēvē par kalnu acīm. Šis ezers ir leģendām apvīts un tiek uzskatīts par aukstāko ezeru Balkānos, kas ūdeni iegūst no kalnu avotiem. Ezers sastāv no divām daļām, ko savieno šaurums. Ziemā tas aizsalst, bet vasaras karstākajā laikā tā savienojuma vieta izžūst, sadalot ezeru divos atsevišķos.

Zilā ala
No Kotoras iespējams doties braucienā ar motorlaivu, lai apskatītu maģisko Zilo alu! Lai līdz tai nokļūtu, no ūdens apskati Bokas līča piekrastes ciematiņus, piestāj pie unikālās “Our Lady On Rocks” baznīcas uz nelielās saliņas, un unikāla pieredze būs apskatīt pamesto zemūdeņu bāzes tuneli! Kad sasniegsi Zilo alu, saules gaismā ūdens atspīdēs neona zilā tonī! Atgriežoties pilsētā, izmet loku pa mazajām ieliņām, kurās mājvietu raduši kaķi.

Kotora un tās cietoksnis
Kotora ir vēsturiska pilsētiņa, kurā šobrīd mājvietu raduši apmēram 5 tūkstoši iedzīvotāju. Pilsēta atrodas nelielā klinšu apvītā līcī. Virs Kotoras slejas varens cietoksnis, kas būvēts vairākus gadsimtus. Tas labi saglabājies līdz mūsdienām. No šīs vietas paveras elpu aizraujošs skats uz Bokas līci!

Pilsēta Budva
Nevarējām nepieminēt Melnkalnes piekrastes centrālās daļas vienu no populārākajiem tūrisma galamērķiem Vidusjūras reģionā – Budvas pilsētu. Tās vecpilsēta Tevi apburs ar savu šarmu, pludmales tā vien aicinās veldzējošai atpūtai, bet naktis pārvērtīsies neaizmirstamā ballītē. Ja tomēr vēlies nedaudz klusāku atpūtu pilsētā – netālu atrodas Bečiči.

Vai ir vēl jāmeklē kāds iemesls, lai dotos uz Melnkalni?

Labākais laiks ceļošanai uz Melnkalni ir maijs, jūnijs un septembris vai oktobris, kad gaisa temperatūra pārsniedz 20 grādus. Visvairāk ceļotāju šo vietu apmeklē jūlijā un augustā, kad temperatūra sasniedz 30 grādus, un laiks ir piemērots atpūtai pludmalē pie Adrijas jūras. Pārgājieni gan šajos mēnešos ieteicami no rītiem vai vakaros, kad karstums mazinās. Ziemā Melnkalne sagaida slēpotājus ar balti apsnigušiem kalniem.

Pievienojies ROVER organizētajiem piedzīvojumu ceļojumiem uz Melnkalni!

Pieredzi visu augstāk minēto un vēl!
Ieskaties mūsu piedāvātajā piedzīvojumā: Atklāj Melnkalni kopā ar Rover!


Patika raksts? Padalies!

background image background image

Iedvesmas stāsti

Atrodi iedvesmu nākamajam izaicinājumam un iegūsti padomus no ceļotājiem, kas to jau ir piedzīvojuši.

...