Pirmais Vīna pārgājiens Latvijā izvērties aktīvā festivālā

Pirmais Vīna pārgājiens Latvijā izvērties aktīvā festivālā

Godam aizvadīts Latvijā pirmais Vīna pārgājiens, Līgatnē vienkopus pulcējot ap 500 līksmi noskaņotus cilvēkus, visi draudzīgi devās "vīna leiputrijas ceļā". Distances garumu varēja izvēlēties – vienam tie bija 13 kilometri, citam 23, bet visus vienoja pieturas punkti, kuros dalībnieki varēja veldzēties ar reibinošo dzērienu.

8. maijs, 2024 Iedvesma

Pārgājiena laikā dienas garumā dalībnieki piedalījās jautrās aktivitātēs, baudīja “Spilva” uzkodas un, protams, vīnu. No mūsu Latvijas ārēm, ar to cienāja Abavas un Līgatnes vīna darītavas, bet par pasaules garšu niansēm parūpējās “AlkOutlet” un “Baltic XL” dzērienu izplatītāji, kuri šim pasākumam bija sagatavojuši piemeklētu izlasi.

“Rover” vadītājs un pārgājienu seriāla “Latvijas Izaicinājums” autors Valdis Vītoliņš dalās: “Iedvesmu pasākumam guvām no Francijā notiekošā “Medoc” vīna maratona. Mūsu komandas mērķis bija radīt unikālu, festivāla cienīgu pieredzi Latvijā, kas apvieno aktīvo atpūtu ar dzīvesprieku un vīna baudīšanu.”

Nokļūstot pārgājiena finišā, radošajā kvartālā Zeit, dalībniekus sagaidīja vīnzinis Jānis Kaļķis, daloties zināšanās par vīniem un laužot tautā ieietus stereotipus par dzērieniem. Bet tad raitais pārgājiena solis pārtapa plūstošā vīna jogas kustībā, kas sagatavoja vakara kulminācijai – kronēšanai un grupas “Mazais princis” mīlestības retrītam.

Vīna pārgājiens pavēris ne tikai jaunas iespējas aktīvai atpūtai Latvijā, bet arī iedvesmoja dalībniekus būt radošiem – tērpi, kas atbilda tematikai “Vīna pārgājiena karaļi un karalienes” radīja neaizmirstamu svētku atmosfēru. Pasākuma noslēgumā ar skatītāju balsojumu tika kronēts vīna pārgājiena karalis un karaliene, kuri abi dāvanā saņēma vīna krājumus veselam mēnesim un citas pasākuma atbalstītāju balvas.

Pirmais Vīna pārgājiens Latvijā noslēdzās ar festivāla cienīgu ballīti – grupas “Mazais princis” mīlestības retrītu. Mēs plānojam Vīna pārgājienu ieviest par tradīciju Latvijas festivālu kalendārā un nākamajā gadā to atkārtot!


PASĀKUMA FOTO GALERIJA: https://failiem.lv/u/jpfhmb3h2z
Izmantojot un publicējot attēlus lūdzam norādīt ROVER (@roverlatvija)




Patika raksts? Padalies!

background image background image

Iedvesmas stāsti

Atrodi iedvesmu nākamajam izaicinājumam un iegūsti padomus no ceļotājiem, kas to jau ir piedzīvojuši.

...